Wahroonga Residence

Wahroonga Residence

Inspired Exteriors was brought into this project at the end of an internal renovation. The property lacked street appeal and was a blank patch of heavy clay. We devised a formal entrance that set the tone for the internal finishes. A formal lawn, to one side of the oversized stepping stones, was balanced by Crepe Myrtles and a simple reflective water feature. The driveway was a textural mix of cobblestone and decorative gravel with custom gates finishing the scene.

In the rear garden the swimming pool was relocated and made deeper to allow for a diving board. This created space to allow for a large undercover entertaining space, open lawn and a cabana to watch tennis on the existing court. Formal planting helped tie the front garden to this entertainer’s delight in the rear.

Photographer: Natalie Hunfalvay