Projects

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column css=".vc_custom_1545533161769{margin-bottom: 50px !important;}" offset="vc_hidden-xs"][vc_single_image image="15736" img_size="full" alignment="center" onclick="link_image" qode_css_animation=""][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column css=".vc_custom_1545533169064{margin-bottom: 50px !important;}" offset="vc_hidden-lg vc_hidden-md vc_hidden-sm"][vc_single_image image="15736" img_size="1000x1000" alignment="center" onclick="link_image" qode_css_animation=""][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Inspired Exteriors were given the opportunity to work with the Shangri La Group in upgrading their flagship hotel lobby in Singapore. Charlie and his team worked closely with the Shangri La management team and award winning interior designer Mr Ryoichi Niwata from Bond studio in Japan to create a living green wall unlike any other in the world. Inspired by...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column css=".vc_custom_1545533209214{margin-top: 15px !important;margin-bottom: 50px !important;}" offset="vc_hidden-xs"][vc_single_image image="15680" img_size="full" alignment="center" onclick="link_image" qode_css_animation=""][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column css=".vc_custom_1545533217330{margin-top: 15px !important;margin-bottom: 50px !important;}" offset="vc_hidden-lg vc_hidden-md vc_hidden-sm"][vc_single_image image="15680" img_size="1000x1000" alignment="center" onclick="link_image" qode_css_animation=""][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Charlies first foray into designing a garden at the world’s most prestigious flower show was incredibility personal to him. A garden dedicated to his late father, a conceptual space to meet with him and tell him about his life since his passing. The garden was split into thirds, the first being a walk down a wide...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column css=".vc_custom_1545533184855{margin-bottom: 50px !important;}" offset="vc_hidden-xs"][vc_single_image image="15682" img_size="full" alignment="center" onclick="link_image" qode_css_animation=""][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column css=".vc_custom_1545533192592{margin-bottom: 50px !important;}" offset="vc_hidden-lg vc_hidden-md vc_hidden-sm"][vc_single_image image="15682" img_size="1000x1000" alignment="center" onclick="link_image" qode_css_animation=""][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text]Working in with the home’s architect, we were commissioned to develop the properties gardens into a palatial entertainers’ delight, renovating the pool, adding in sound and movement through water features, creating a large formal sweeping lawns and elevating the whole property through a structured based planting scheme complimented with flowering perennials. The highlight of this garden is a sunken fire pit connecting...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column css=".vc_custom_1545533090096{margin-bottom: 50px !important;}" offset="vc_hidden-xs"][vc_single_image image="15895" img_size="full" alignment="center" onclick="link_image" qode_css_animation=""][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column css=".vc_custom_1545533096862{margin-bottom: 50px !important;}" offset="vc_hidden-lg vc_hidden-md vc_hidden-sm"][vc_single_image image="15895" img_size="1000x1000" alignment="center" onclick="link_image" qode_css_animation=""][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] This medium sized front garden in Sydney’s prestige suburb of St Ives is a real plant lovers dream.    The design intent for this space was to turn the wasted front garden space in to a feature that could be used and enjoyed, maximising the size of the entire block and to create a space people wanted to go back...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column css=".vc_custom_1545533112960{margin-bottom: 50px !important;}" offset="vc_hidden-xs"][vc_single_image image="16380" img_size="full" alignment="center" onclick="link_image" qode_css_animation=""][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column css=".vc_custom_1545533120720{margin-bottom: 50px !important;}" offset="vc_hidden-lg vc_hidden-md vc_hidden-sm"][vc_single_image image="16380" img_size="1000x1000" alignment="center" onclick="link_image" qode_css_animation=""][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] We were invited to exhibit at the Melbourne International Flower and Garden Show (MIFGS) in 2017 producing a streamlined modern getaway with traditional roots that Graham Ross described on his ‘MIFGS’ up on Better Homes and Gardens as ‘the only garden designed and delivered with a Chelsea Flower Show standard’. The use of sandstone and bluestone combined to create a...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column css=".vc_custom_1545533138705{margin-bottom: 50px !important;}" offset="vc_hidden-xs"][vc_single_image image="15850" img_size="full" alignment="center" onclick="link_image" qode_css_animation=""][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column css=".vc_custom_1545533145774{margin-bottom: 50px !important;}" offset="vc_hidden-lg vc_hidden-md vc_hidden-sm"][vc_single_image image="15850" img_size="1000x1000" alignment="center" onclick="link_image" qode_css_animation=""][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] The design brief for this large 1920 home was to create a grand entertainers garden which reflected the proposed architectural and interior renovations of the existing residence. The aim was to draw visitors into a structured garden isolated from the outside world. The key areas of the landscape were created with the both entertaining and relaxing in mind. These garden...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" z_index=""][vc_column css=".vc_custom_1545532882177{margin-bottom: 50px !important;}" offset="vc_hidden-xs"][vc_single_image image="16948" img_size="full" alignment="center" onclick="link_image" qode_css_animation=""][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" z_index=""][vc_column css=".vc_custom_1545532892937{margin-bottom: 50px !important;}" offset="vc_hidden-lg vc_hidden-md vc_hidden-sm"][vc_single_image image="16948" img_size="1000x1000" alignment="center" onclick="link_image" qode_css_animation=""][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text]This inner city courtyard garden had various levels to work with and fixed elements such as the house floor level and the large mature frangipani tree at the lowest level of the space.  The design intent was to create a usable space for outdoor dining and entertaining and creating a seamless flow from the new renovations recently...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" z_index=""][vc_column css=".vc_custom_1545532882177{margin-bottom: 50px !important;}" offset="vc_hidden-xs"][vc_single_image image="16930" img_size="full" alignment="center" onclick="link_image" qode_css_animation=""][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" z_index=""][vc_column css=".vc_custom_1545532892937{margin-bottom: 50px !important;}" offset="vc_hidden-lg vc_hidden-md vc_hidden-sm"][vc_single_image image="16930" img_size="1000x1000" alignment="center" onclick="link_image" qode_css_animation=""][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text]One of the North Shore’s oldest terrace houses had limited space to play with but needed a formal courtyard to complement the imposing 5 levels of architecture. The client had a love of flowering perennial plants and traditional garden design. A stone water feature with a trio of copper spouts was integral to the important site line from...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" z_index=""][vc_column css=".vc_custom_1545532882177{margin-bottom: 50px !important;}" offset="vc_hidden-xs"][vc_single_image image="16906" img_size="full" alignment="center" onclick="link_image" qode_css_animation=""][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" z_index=""][vc_column css=".vc_custom_1545532892937{margin-bottom: 50px !important;}" offset="vc_hidden-lg vc_hidden-md vc_hidden-sm"][vc_single_image image="16906" img_size="1000x1000" alignment="center" onclick="link_image" qode_css_animation=""][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text]Maximising the view was high on the wish list for this small Bellevue Hill garden as well as working in with the existing under cover entertaining area and apartment block communal gardens on the lower levels. We were commissioned to create a courtyard that was stylish yet useable and high impact. Structured copper archways help break up the...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" z_index=""][vc_column css=".vc_custom_1545532882177{margin-bottom: 50px !important;}" offset="vc_hidden-xs"][vc_single_image image="15966" img_size="full" alignment="center" onclick="link_image" qode_css_animation=""][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" z_index=""][vc_column css=".vc_custom_1545532892937{margin-bottom: 50px !important;}" offset="vc_hidden-lg vc_hidden-md vc_hidden-sm"][vc_single_image image="15966" img_size="1000x1000" alignment="center" onclick="link_image" qode_css_animation=""][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text]Charlie is the only Australian landscape designer to design a show garden at the Chelsea Flower Show in consecutive years and his second offering was a huge hit. The garden was designed as a space for a high-flying couple to come back to from work, a space to relax and enjoy the restorative effect a garden can...